Västerbotten visar vägen!

Nu har mina insatser under Västerbotten på Grand avverkats. Igår höll jag en presentation vid invigningen av det jobb vi drivit i länet under dryga ett år omkring service. Idag har vi haft ett seminarium omkring samma frågor för ett sjuttiotal deltagare från hela landet.

Det som blir så tydligt är att det är Västerbotten som leder utvecklingen inom många områden. Det kanske inte är så konstigt att vi ligger högt på tillväxtlistan.

När både deltagare från departement, myndigheter, kommuner, företag, Universitet och andra regioner vittnar om att de vill lära av oss så blir man glad. Så glad att jag i hastigheten lovade att vara med på ett möte på Gotland nu på söndagmorgon och berätta om vårt jobb för ett sextiotal byautvecklare från hela ön. Som tur vad så finns tekniken som gör det möjligt för mig att hålla föreläsningen via Skype från mitt köksbordet hemma i Vilhelmina.

Att Västerbotten ligger i framkant beror på att vi hjälps åt tillsammans mellan nivåer och sektorer och därmed blir vi starka. Om vi skulle kunna hitta samverkan inom fler områden så skulle vi bli starka även där.

Nu ska jag ta en stund för mig själv i Grands fina gym och Spa och sedan blir det middag med deltagare från Värmland och LRF. Imorgon väntar regeringskansliet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.