Bromsande M?

 Som jag sagt tidigare så är det vi ser omkring oss i länet dåd et gäller indragning av service till emdborgarna en symtom på ett förlegat utjämningssystem. Det kom i april förra året ett nytt förslag till utjämningssystem som välkomnades av lokalpolitiker över hela Sverige och remissvaren är övervägande positiva. Den helt eniga kommitténs förslag var mycket positiva besked för många kommuner och landsting eftersom det rättar till många av de felaktigheter som finns i dag. Tanken var att det skulle vara infört nu i januari. Men inte!  Vi är mycket besvikna vi som jobbar med hela alndets intressen för ögonen. Varför, ska det vara sås vårt? Är det för att det även innebär förändringar för den täta staden?  Vill man inte att alla delar av landet ska ha samma möjligheter till samhällsservice?

Kommitténs förslag hade en tydlig glesbygds- och landsbygdsprofil, som kändes och var rätt. Den överensstämmer med mitt partis vision om att det ska vara möjligt att bo och arbeta i hela Sverige. Så min fråga till Moderaterna som bromsar förslaget är, var är propositionen??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.