Lennart kör en klassiker..

Igår var Lennart Holmlund i blåsväder igen och fick kritik av både de egna partikamraterna i Umeå, av Aftonbladet och VF. Att de egna socialdemokratiska tidningarna och de internt kritiserar en av de ”egna”, är ett friskhetstecken i en demokrati. Det är ju aldrig bra att bli för länge på sin post eller att inte bli ifrågasatt, det leder direkt till maktfullkomlighet och korruption.

Lennart konstaterar i sin blogg att jag fått ett nytt jobb och ska jobba med politikutveckling. Att jag upplevs som en företrädare för landsbygdspoltik och norrlandsfrågor tackar jag för, det är ju det jag är. men även om Lennart ger mig cred för att partiet tar ansvar för landsbygden så är sanningen den att den linjen har varit och är partiets linje.

Under stämman i Åre i september så var det väldigt tydligt att partiet har landsbygden som norm och den täta staden som särart. Det är den värdegrunden som vi nu jobbar vidare på och utvecklar i ett nytt ideprogram.

Lennart ställer frågan omCenterpartiet har nåt självberättigande som parti då partiet byggdes upp av småbönder som inte längre finns. På samma sätt byggdes Socialdemokraterns upp av arbetarrörelse under 1930 talet. Trots det är de flesta av dagens LO anslutna inte trogna det Socialdemokratiska partiet.

Tiderna förändras, människors vardag ser inte längre ut som det gjorde under 1900 talet då partierna etablerades och partierna utvecklas och förnyas.

Just nu är Centerpartiet inne i ett förnyelsearbete som drogs igång under förra året. Valet av ny partiledare är en del i denna förnyelse och det öppna arbetssättet som vi då började med ska vi utveckla och fortsätta med. Se bara hur vi tar fram det nya Ide programmet där alla som bara vill är välkomna att var med och forma det. . Gå in och skriv vad du tycker är viktigt på www.centerpartiet.se.

Även du Lennart kan vara med och skriva!

2 kommentarer

 1. Spjuvergubben

  Öh, Lennart i blåsväder? Ja att döma av huvudbeklädnaden var det ett bra tag sedan blåsten tog skalpen på honom. Jag tror han är Immun om inte Immam. Kör hårt lilla ”lelle”.

 2. Lilian Holloway

  Ja, ibland blir man förundrad över hur det kan bli. Jag utgår ifrån att den komplimang du fick av dem ”ledande företrädaren” i ett för övrigt tyst parti gav dig ett gott skratt. Jag instämmer i det goda skrattet.

  Att det finns företrädare i detta parti från inlandet som backar upp landstingets förslag säger det mesta om var gubbmaktens sista bastion är. Ge dem en riktigt het bastu där de kan sitta och svettas ut sina sista droppar – efter det badet ser jag fram emot ett kallt reningsbad.

  Vi kärringar i Inlandet kan därefter – när de vacklat ut ur reningsbadet – konferera över deras framtid.

  Kör på Maria . du är värd dina uppdrag. Jag vill ge credit till Lennart H som har bastumage att tycka om det mesta. Det mesta begriper sig inte karln på, men vad kan vi begära av en levande ”gubbhylla.”.

  Det är mer än man kan säga om företrädarna i hans parti som antingen sitter som ordförande i kommunen eller allmänt håller käften omkring de som deras majoritet håller på med i landstinget.

  Hälsar Lilian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.