Snabba fix!

Lyssnade på Peter Olofsson som pratar om hur Landstinget ska dra ner på helikoptrar och samverka med staten omkring helikoptrar. Tidigare när de drog in ambulanserna i små kommuner så pratade han om samverkan med kommunerna. Vi som följt frågan vet att det där med samverkan inte är Landstingets huvudnummer och verkligen inte Landstingsledningens bästa gren. Dessutom är det så att de regelverk som styr krav på ambulanser och blåljusfordon inte går ihop med vad som gäller en ”vanlig”bil som en kommun äger. Jag tror knappast att statens helikoptrar har den utrustning och de krav som ställs på en helikopterambulans. De snabba fix och de idéer som Peter Olofsson saluför är inte verklighetsbasererade och förutsättningarna för idéerna finns inte. Så backa nu och gör om och gör rätt. Landstinget är inne på en mycket farlig väg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.