VEM VILL VARA PART I EN VENDETTA?

Idag skriver Västerbottens Kuriren på ledarplats om Vendettan i Vilhelmina. http://www.vk.se/604996/vendettan-i-vilhelmina

En vendetta som jag fått en del distans till om än jag var glad i flera dagar när förvaltningsrätten gav mig rätt. Jag förstod redan då att KG och hans gäng skulle överklaga. Gränserna har för länge sedan passerats för vad som är rätt och vad man gör av ren prestige.

När jag funderat över alla turer så här med avstånd så funderar jag om det är mer än en vendetta mellan personer!

Jag tror det är mer en vendetta mellan ideologier, den liberala mot den socialistiska.Den öppna och transparanta mot den slutna och ogenomtränliga.

Där det gamla sättat att agera står mot det moderna, där det slutna och tysta står mot det öppna och högljudda. Där att favorisera och stötta det egna "gänget"/släkten står mot den öppna innovativa upphanlingen, bloggar och tweets öppnar upp det som förr var tidningsinsändare.Där människor själva söker information istället för de gamla där människor blev matade med den information de styrande tyckte de behövde och inte mer.

Jag tror att en statsvetare skulle ha en hel del material för en vetenskaplig studie med temat ideologiernas förändring och förvanling i ett lokalsamhälle. Ett samhälle som står inför utmaningar som man inte klarar av att hantera om man inte byter linje och hjälps åt.

 

3 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Nog är det väl en eufemi att förknippa klockren aggressiv mobbning med ideologi. Jag tycker VK:s ledare är synnerligen vederhäftig. Vendetta är ett lämpligt ord i sammanhanget.

  2. Lars-Anders Esenfjell

    Detta betende som sosialistska gänget bedriver är näst intill kriminelt.Me orsken ligger nog mycket i KG:s besvikelse att bli utslängd från riksdagen.KG bär en massa bitterhet och självkänslan har fått ta stryk.
    KG avgå du platsar inte i kommun som politiker du har för mycket agg och besvikelse.Stanna hemma så du får bearbeta ditt känsloliv och dina destruktiva betendn.
    Att Maria Kristoffersson van är en seger för då kom sanningen fram om sossarna.
    Ni har ett önskeprogram medans vi borgeliga har ett handlingsprogram.
    Dett är den nakna sanningen i Vilhemina kommun.
    Lars-Anders Esenfjell Gaup
    Dikanäs

  3. Lilian Holloway

    Ja, är det inte härligt med en politik i våra socialdemokratiskt styrda kommuner som värnar om tystnad och utövande av makt? Moderna vägar för att kommunicera med väljarna finns inte. Istället försöker de använda gamla metoder för att rätta in folk i leden. KG har väl ingen blogg? I Sorsele har vi blivit ”lovade” en blogg av kommunalrådet. Det kanske går framåt? Näe, det är precis som du säger – de lever i en svunnen tid.
    Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.