Doroteas vindkraftverk

Hörde att Annie Lööf nämnt Dorotea två gånger igår i en debatt och idag har hon besökt Umeå för att prata om service på landsbygden. Den service som vi som bor i de glesa delarn av vårt lande märker av varje dag när vi läser om skolor som läggs ner, ambulanser som försvinner liksom akutplatser, lanthandlare som slår igen, banker och statliga verk som flyttar ut och bort.

Det krävs nya tag, andra lösningar coh en mängd olika lösningar och typer av samareten för att lösa detta. Det är ett måste att lösa problematiken då välfärden så tätt hänger ihop med tillväxt som häner ihop med service. De är alla kommunicerande kärl.

Vi måste våga vara ett nytänkande parti som visar att allt inte kommer att se ut som de gjort tidigare och att det faktiskt kan bli så mycket bättre än det är idag, bara vi vill och vågar ta in den nya teknikerna och samverkanslösningar som finns.

Har idag haft träffar med deparementsmnniskor utifrån de frågor som vi lobbat in från länet. En fråga var det att de nya systemet för inrapportering av vindkraft som ger problem för Dorotea kommun som själva äger ett vindkraftverk. Jag kan berätta för Centerpartisterna i Dorotea, Bengt, Östen och er andra att det ni lyft fram kommer att göra att problemet löses…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.