Kris i kommunen!?

Fick igår nyheter om den senaste undersökningen om landets skolor. När jag skummar igenom den upptäcker jag till min fasa att Vilhelmina är näst sämst i Västerbotten då det gäller att elverna i skolan når uppsatta mål. Det är bara två av tre som når upp tll betyg. (Det gör att en stor utslagning kan väntas då livet i stort bygger på att du klarar skolan, går gymnasiet och skaffar dig en utbildning. Vilken framtid ger vi politiker Vilhelminas unga? Det är bara Nordmaling som är sämre till! 

Vad tänker Vilhelminas styrande göra åt detta? 

Det är kris i kommunen.

Läs hela listan här: http://www.skl.se/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=8d502c87-6f30-4140-8cca-c1bdf2963d9e&FileName=SKL-%c3%96J_Grundskola2012-Tabellbilaga-elevernas+syn+p%c3%a5+skolan+och+undervisning.pdf

I Centerpartiet ser vi att små skolenheter ger bätre förutsättningar för att unga ska nå målen. Vi tror på byaskolor, friskolor och alternativa skolformer. Då det visat sig att stordrift för undervisning inte lönar sig. Vi tror även på mindre klasser och ett större deltagande av lokalsamhället i skolan.

2 kommentarer

 1. Sixten Westlin

  Förstår mycket väl att Maria K. Har förvärvat sin utbildning
  I Vilhelmina. Nordmaling har ett kommunalråd som kommer
  från Vilhelmina. Väm är och blir förvånad ?

 2. Helena

  Bra Maria att du synliggör detta allvarliga faktum!

  Jag är också intresserad av att veta vilken skolpolitik som tänker föras i Vilhelmina kommun för att nå bättre skolresultat.
  Att i efterhand åtgärda problem kanske är bra men förebyggande politik i skolans värld måste också upp på agendan.
  / Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.