Vilhelmina på 285 plats!

Så här har Vilhelmina kommuns ranking då det gäller företagsklimat förändrats under åren. Vilhelmina ligger 2012 på plats 285 av alla sveriges 290 kommuner. Det är alltså bara 5 kommuner i Sverie som har sämre företagsklimat.

2012   2011   2010   2009   2008   2007 

285 281 267 255 242 252

 

Kommunen har ett stort ansvar då det gäller att skapa bra villkor för företagande och människors vilja och möjlighet att starta och driva företag. Kommunernas uppgift att vara en god och högkvalitativ serviceinstans för företag och medborgare måste utvecklas och förbättras. Kommunens upphandlingar msåte hanteras både säkert men även som ett verktyg för att stimulera lokala företag att delta i upphandlingar.

Företag är de som står bakom den ekonomiska grunden för att det finns jobb och för vårt välfärdsamhälle och det får vi aldrig glömma bort. Det är fler och växande företag som skapar förbättrad välfärd. Goda förutsättningar för företagande är avgörande för vår kommunsattraktion för människor att bo i, driva företag i och att besöka. Det handlar om vårt långsiktiga välstånd och kommunens utveckling.

Där företagsklimatet är gott finns gynnsamma förutsättningar för företagande och därmed bättre möjlighet för nya arbetstillfällen, tillväxt ochen  tryggad välfärd.

Se hela listan och alla frågor som ställts på www.foretagsklimat.se

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.