våga väga stad och land…

En av länets mest brilianta hjärnor har spekulerat kring hur kärlek måste vara mer än ord och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för att bygga ett starkare och mer demokratiskt samhälle. Ha skriver så här: Centerpartiet har genom årtiondena varit det parti som med all rätt värnat om den svenska lands- och glesbygden.

Detta är en roll som partiet också fortsatt bör ha. Men sedan 20 år tillbaka är det storstäderna och de större städerna som i störst utsträckning varit de orter som lockat näringsliv och befolkning till sig. Att svenska städer växer är ett led i en global trend där urbana centra stärks. Sett till detta, krävs starka urbana miljöer för att göra Sverige attraktivt i ett internationellt perspektiv. I ett sådant sammanhang finns all anledning att fundera kring hur lands- och glesbygdsfrågorna framöver bör föras. Sannolikt krävs en politik som inriktas mot att skapa en starkare funktionalitet mellan stad- lands- och glesbygd där städernas fördelar matchas mot lands- och glesbygdens fördelar. Här krävs dock en bättre flexibilitet kring hur funktionalitet bäst bör byggas.

Detta eftersom möjlighet till näraliggande samverkan mellan urbana och rurala områden skiljer sig åt i olika delar av landet. Ökad kunskap kring och stärkt profilering av dessa frågor skulle tydliggöra Centerpartiets roll i såväl urbana som rurala miljöer. Centerpartiet blir då bärare av frågor för ett effektivt politiskt system för landets alla administrativa nivåer. Inte bara bärare av sakfrågorna.

Tillsammans med ökad tydlighet också i sakfrågorna, kommer angreppssättet, att än mer tydliggöra partiets roll i den politiska debatten.

 
Läs hela artikeln här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.