Landstinget måste göra om, bara de nu istället gör rätt!

Igår fick vi veta att Socialstyrelsen gett S och Mp i Landstinget bakläxa då de inte undersökt vilka konsekvenser det skulle få om de lade ner akkutplatser och sålde bort ambulanserna.

Jag ahr varit i Dorotea ett antal gånger tillsammans med olika människor från Centerpartiet och försökt förstå vilka konsekvenser nedläggningen ger. Vi har även i Landstinget jobbat för att få socialdemokraterna och miljöpartiet att förstå konsekvensen av nedrustningen av landsbygden som de driver på.

Det som gör mig mest förtvivlad är den syn som företrädare för S för fram, att en folkomröstning om vården på landsbygden bara är trams och att de som bor på landsbygd ska rätta sig efter vad kommunalrådet i Umeå tycker. Att Kulturhuvudstadsåret betyder mer än att det finns ambulanser i inlandet är för mig ett människoovärdigt argument.

Vi som bor och verkar på landsbygden måste känna trygghet och att det finns en närhet till akutsjukvård. Det är ju helt avgörande för att människor ska vilja och kunna bo och verka på landsbygden. Den landsbygdspolitik som S och MP driver i länet och även i Norrbotten ger mig kalla kårar på ryggen. Det är i dessa två län som  den svenska tillväxtten och de svenska exportvärderna skapas. Dessa två län ger mer till landet i övrigt men de som bor här ska förnekas den rätt som alla andra landsändar tar för naturlig.  i inlandet.

Idag börjar landstingsfullmäktige och då kommer C att jobba för att S och Mp ska backa om indragning av ambulans i Åsele och indragning av akutplatserna på landsbygden. De borde lyssna till Socialstyrelsen och utreda konsekvenserna, det är väl det minsta man kan begära?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.