Horribla argument !

Idag är det Landstingsfullmäktige där budget för kommande år ska tas. Jag har fått höra fantastiskt märkliga och horribla åsikter och argument från Socialdemokraterna för att försvara den nedmontering av sjukvårdensom de genomför på landsbygden både i vårt län och i grannlänen.

Några av de mest horribla är att akutvårdsplatser inte ska kunna finnas på landsbygd. Man jämför Byske med Dorotea och tycker att om Byske inte behöver akutvård så behövs det inte heller i Dorotea som är lika stort. Man glömmer, med mening, bort att Dorotea ligger långt från något större sjukhus. Byske har en inställelsetid på 10 minuter! Dorotea 1-2 timmar till närmsta vårdcentral i bästa fall.

En annan Socialdemokrat från Umeå jämför kostnaden mellan en umeåbo och en inlandsbo, 21 000 mot 44-47 000kr. Han anser att eftersom inalndsbon kostar mer så borde de inte ha rätt att få akutvård. Med andra ord är det Socialdemokratisk logisk politik att centralsiera både vård, service coh människor. Det blir en logisk politik som följer den socialdemokratiska värderingen om centralisering. 

När Alliansföreträdare protesterar och säger att det hhär är en galen politik som utarmar inlandet så beskylls de för att vara populistiska! Nej, det är inte populism, det är rättvis politik som utgår från alla människors lika värde.

 

För mig är detta en ovärdig politik.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.