Vem valde just dig?

Vem ar det som kryssade för ditt namn på valsedeln eller valde just den valsedel där ditt namn fanns med i toppen? Var det din granne, arbetkompis, släkting eller en människa som tyckte att de verkade vara en klok och redig person? 

Vad har du då som har blivit vald att företräda den personen för ansvar? Vad kan man som väljare i Doroetea, Åsele, Sorsele, Malå, Arvidsjaur, Arjeplog etc. förvänta sig av de personer man valt in i Landstingsfullmäktigeförsamlingarna i Västerbotten och Norrbotten? Att de ska tänka på vad som är bäst för just deras väljare vore väl det mest naturliga.

Men i går fick vi se vad väljarnas röster är värda i vågskålen där man vägs mot Socialdemokraternas partisystem. Den enda rimliga förklaringen är väl som jag ser det att partipiskan viner och att om man har en annan tro och vilja än den partitoppen har slagit fast så får man antingen ställa in sig i det rakt nedstigande ledet eller så lämna partiet.

Jag kan inte se att inlandeds socialdemokrater hade något annat val, argumentet fanns inte som skulle kunna väga upp det ansvar de har inför sina inlandsväljare.

Har du någon annan förklaring? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.