South Lapland

 

I södra laplpland har fyra kommuner gått samman för att driva på arbetet att erbjda besökare bra service, god information och paketera unika upplevelser och resor till destinationen South Lapland. Åsele, Dorotea, Vilhelmina och Strömsund har paketerat vad de har att erbjdua och hur man kan ta sig dit på en fin hemsida: www.southlapland.com

Jag var kommunalråd när arbetet påbörjades och har hejat på arbetet både inne i det när jag hade det politiska ansvaret och efter som samhällsintresserad medborgre som tror på turismen. Jag ser behovet av infrastruktur för att få människor från runt om i världen att lätt kunna ta sig hit och vikten av att vi får fram gedigna upplevelser, kvalitativa boenden och en serviceinriktad inställning is amhället.

Tillväxtverket presenterade häromdagen siffror på hur turismen ökar och tar allt större andela v vårt exportnetto. Dvs drar in pengar till sverige från andra länder i världen. De skriver: "Det globala resandet fortsatte att stärkas under 2011. I Sverige ökade turismens totala omsättning med 6,4 procent till 264 miljarder kronor. Både sysselsättningen och exportvärdet, det vill säga utländska besökares konsumtion i Sverige, fortsatte att öka och bidrog därmed till att skapa tillväxt i Sverige. Enligt internationella bedömningar kommer turism och resande i ett globalt perspektiv att öka med cirka tre procent per år fram till 2030. Sverige har goda förutsättningar att ta del av denna ökning då våra basresurser i form av attraktiva resmål och anläggningar samt natur och kultur i förädlad form ligger i linje med vad både fritids- och affärsresenärer förväntas efterfråga"

Det tillväxtverket säger år oss i inlandskommunerna äratt fotsätta samarbeta, hålla i och hålla ut och jobba på! då når vi framgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.