Takt och ton i debatten

Igår talade Annie sitt jungfrutal i Almedalen och många hade synpunkter på henne, både vad hon sa, hur hon agerade och hur hon såg ut. Det mest trista var att ena v de Socialdemokrater jag haft största respekt för gav sig på henne utifrån hur hon ser ut. Det vare kvällens lågvatten märke från en person som utger sig för att vara både demokrat och feminist. Nu på morgonen har jag lyssnat till Löfven som där tog tydligt avstånd från Ulvskog och sa att det var ”respektlöst” av henne och hörde inte hemma i politiken. I politiken ska man agera utifrån sakfrågor och vara respektfull. Bra! Tänk om alla sossar hade samma takt och ton.

I dagens Aftonbladet läser jag även där en sosse som har takt och ton, Lena Melin. Hon skriver: "Men Annie Lööf överraskade, för att ­uttrycka sig försiktigt. Efter talet talade hon om att ”ta lead” (ta ledningen) och det är en adekvat beskrivning av vad hon gjorde i sitt jungfrutal i Visby.

Hela våren har politiska förståsigpåare hävdat att alliansen gått in i väggen. Den har förvaltat den ekonomiska krisen men i övrigt förhållit sig märkvärdigt passiv. Regeringen har med emfas tillbakavisat kritiken. Men i går gav Lööf, ledamot av regeringens innersta kabinett, belackarna rätt. Lööfs bild av samarbetet i dag är inte vacker. Kritiken var skoningslös. – Det gemensamma projektet har ­tappat fart. Projektets glöd har falnat. Det är dags för alliansen 2.0. Enligt Lööf måste alliansen hitta tillbaka till den pionjärandan som rådde då alliansen bildades och koncentrera sig på fem områden.

1. Utanförskapet. 2. Konkurrenskraften. 3. Välfärden. 4. Klimatet. 5. Landsbygden
.– Vi ska trycka på den stora knappen ”refresh” (pigga upp), sa Lööf och efterlyste en ”ny alliansgeneration som ger ny energi till samarbetet”. Vilka ska maka på sig? Reinfeldt, Björklund, Hägglund eller flera?"

Ska bli spännande att höra Löfvens tal ikväll, komme  tonen och takten att hålla i sig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.