Första men inte sista..

Nu sitter jag i trädgården vid det hus jag bott i en vecka i Visby och summerar mina intryck av veckan och förbereder mig på att börja semestra imorgon.

Jag är positivt överaskad av Almedalsveckan, jag trodde inte att det skulle ge så  mycket som det verkligen gett. Om jag hade ett företag som ville lyfta min personal så skulle jag skicka dem hit, om jag var skolledare skulle jag sända mina lärare hit, om jag var kommunalråd skulle jag be mina ledamöter i styrelser och nämnder åka.

Ja, jag veta att det skulle kosta och jag vet att det är svårt att prioritera. Men om man lade alla kompetenspengar i en påse och sen försökte samordna, resa och bo billigt så borde det gå. Det finns seminarier inom verkligen allt! För alla inriktningar och alla områden och det är spets och kvalite på det allra mesta. En vecka här borde egentligen ge universitetspoäng, eller kompetenspoäng för den som själv är aktiv och nyttjar alla de möjligheter som finns. .

Det finns ju även de som är här som semester, gillar folkvimlet och som vill synas och parta loss på kvällarna. Men det är väl OK så länge de betalar själva.

Vi som jobbar i Centerpartiets riksorganisation har varit aktivaoch mött människor , diskuterat och fått inspel till vårt nya idéprogram vid en mötesplats där vi hade våra ministrar och riksdagsledamöter. Vi har haft flera seminarier och alla har varit tvungna att vara med påminst  två seminarier per dag som vi rapporterar in till alla de andra som inte var där. Vi försöker på så sätt hissa kompetensen inom flera områden och ge input till den politik vi formerar.

Jag har även haft några träffar med människor som kan mycket om något som vi vill få ta del av som forskare och organisationsledare.

Mina tips till den som ska hit nästa år är att ta med joggingdojorna, de behövs. Klackiskorna jag hade med mig är oanvända! Dricka mycket vatten, ha med mellanmål  väskan och planera in seminarierna i förväg innan du åker hit. Det finns bra appar för det och Dagens samhälle brukar ge ut en extra tidning med alla seminarier så man kan planera. Det kommer till aktiviteter under veckan när du är här och då är det bra om du har en kalender redan. Ta även med visitkort och information du vill sprida.

Nu ska jag resa hem till familjen och ha semester och det ska bli skönt. Så mitt aktiva bloggande i veckan kommer att bli ett mindre aktivt bloggande de kommande veckorna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.