Väderförväntningar

Jag tänker inte klaga på vädret, jag tycker att man får lära sig att gilla läget då man bor i Sverige och har man valt att bo i Norr får man bitaihop. Det är inte vädret som är konstigt, det är vi som har för högt ställda förväntningar med tankte på vår geografiska position. Men, sommaren 2012 har tills nu inte bjudit på en enda stranddag. Snålt för en som är badberoende, som jag. Trots dåligt väder brukar jag springa mig varm för att kunna bada när vädergudarna gett mig svalt badvatten, men nu lyckas jag inte ens med det.

På mitt utedass vid stugan har glaset på tavlan av kungen kraschat i vinter som nåt slags omen. I min dassbok kan man läsa diverse poem som gäster skrivit in och så mina egna reflektioner. Många handlar om vädret och ett av citaten från 2001 låter så här. ” idag var en annorlunda dag, jag hörde inget regn på taket.” Så ni som tror att det här är den sämsta sommaren , Ever, kom hit och läs min dassbok. Bättre än SMHI.

Imorse lovade jag barnen att SMHI hade missat en värmebölja som kommer omvälvande över Ryssland och Karelen, då deras väderstation rasat samman i norra Ryssland. Så nu väntar vi med spänning på att det ska visa sig vara sant, är man släkt med Noak i Virisen så är man. ( en vis spågubbe)

Så vad gör man då idag istället för att bada? jo bakar bullar och bröd och och lagar långkok med italiensk touch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.