Uruguay eller Malgonäs?

Idag har vi ätit lunchbuffe vid M. Bergmans Gårdsbutik tillsammans med min bror Thomas med familj. Där bjuds lokalproducerad buffe’ med allt från älgköttbullar till sikrom och så efterrrätt. Gott så in i vassen och så skönt att äta. Att äta med ett gott klimatsmart samvete är så mycket värt.

jag avskyr att bli serverad en köttbit och när jag frågar vart den kommer ifrån så svarar man antingen att man inte vet eller så att den kommer från Uruguay eller något annat land på andra sidan jorden. Då känns det som om jag lika gärna kunnat slippa den maten.

Att äta det som kommer nära ifrån ger en mättnad som räcker långt mycket längre!
Nu ska jag ut och plocka hjortron, om vi hittar några, annars får det bli blåbär! Lokalproducerade!,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.