Hållbarhet i alla led

Centerpartiet är starkt och vi har en riktning, vi vet vart vi ska och det känns bra. Vi är ett ansvarfullt parti som tänker långsiktigt och alltid försöker hitta hållbara lösningar på samhällsproblemen, istället för att skjuta dem på framtiden. Vi vågar ta tag i svåra frågor och vi vågar ställa svåra frågor. Det är det vi visar nu när vi lyfter på alla stenar för att se att skattemedel hanteras rätt, även där vi själva är ansvariga som i näringsdepartementet. Alla kort ska upp på bordet och om det finns missar så ska de rättas till.

Ett hållbart val innebär att vi är ett parti med en hållbar uthållig ekonomisk politik, en uthållig regionalpolitik och ser till det långsiktiga i alla frågor vi jobbar med där miljö är basen. Men en hållbar politik handlar även om en social dimension, en ekonomiska och en ekologisk. 
 
Fler företag gör vår ekonomi uthålligare, en mer flexibel arbetsmarknad är mer hållbar, en välfärdssektor med valfrihet och konkurrens är den enda hållbara vägen att gå för att lösa framtidens utmaningar.
 
Ett hållbart val står för den gemensamma nämnaren i Centerpartiets politik kopplat till de mål vi har satt upp i vår Framtidsagenda 2020. Det står lika mycket för vårt arv som för våra visioner om ett mänskligt samtliga samhälle som nyttjar resurser på ett klokt och hållbart sätt.

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Centerpartiet är ett parti på nedersta pinnen. Ett stödparti till moderaterna. Vilka visioner ser du för en centerpartistisk politik? Jag kan i alla fall inte se annat än i mångt och mycket lika som moderaterna och därför ett stödparti för dom. Maud Olofsson var den som vek av åt höger och lämnade bl.a centerns hjärtefråga, nämligen centerns hållning om kärnkraften.

  2. Maria Kristoffersson

    Tack för din kommentar. Det är idag svårt för de små partierna i mitten att ta plats mellan de två stora partierna, ett fenomen som vi ser världen vöer. Blockpolitiken blir stark i många länder och små partier slås undan. Jag hoppas verkligen inte att den utvecklingen fortsätter då politiken behvöer graderingar mellan rött och blått. Mina visioner om partiet är att vi fortsätter på den banan som vi pekat ut i sommar. Vi prioriterar tre saker: hållbarhet, tillväxt och landsbygd. De tre viktigaste frågorna även för mig som engagerat mig i dessa hela mitt politiska liv. Alldeles för ofta handlar politik om att skjuta problem framför sig, men Centerpartiet vill något annat. Oavsett om det gäller miljön, ekonomin, välfärd, jämställdhet, global eller regional utveckling så försöker vi formulera en politik som håller på sikt. Inte minst i hur vi hanterar skattepengar. Jag tror att ett grönt borgerligt parti behövs som tar ansvar för den lilla människan och den verklighet vi möter vi som bor i landsbygd.
    Då det gäller kärnkraften så ska jag medge att det var tufft att göra en överenskommelse om enenrgin. Men vi gjorde det för att få igenom en politik som gagnar hållbar energi. Om vi inte gjort uppgörelsen hade vi inte sett den eplosion av investeringar i vindkraft som sker just nu, en investeringsvåg vi inte sett maken till sen vattenkraftsepoken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.