Kommentarer som åsiktsregistrering?

Jag har berättat om mina egna regler för den blogg som jag ansvarar för. Har fått en kommentar jag klipper in nedan.

”Vissa menar att man sköter sig bättre om man måste uppge sitt namn, så att man inte kan vara anonym med sina åsikter. Följer man det tänket är inte steget långt bort till att vilja plocka bort rätten att vara hemlig med vad man röstar på – lägg in det i en offentlig sökbar databas på nätet och tvinga folk att till vardags bära en nål med det parti man lagt sin röst på. Utan en öppen debatt där alla åsikter kan vädras, ges ingen möjlighet att få sina argument synade och prövade av andra, vilket heller inte leder till någon utveckling i människors tankesätt. Snart har vi det som i Kina och i forna Sovjetunionen det är bara politiskt korrekta kommentarer som basuneras ut som sanningen. Ingen kommer kunna stå upp och säga nej så är det inte. Att behöva visa sin identitet för att kunna delge sina åsikter ÄR åsiktsregistrering.”

Vad tycker ni? Är det åsiktsregistrering att inte lägga ut elaka kommentarer som skrivs av anonyma?
Jag vill lägga tid och kraft på det som ger positivs spinn, inte på det som lockar fram det elaka även i mig. Om man nu vill gå ut med sina åsikter och synpunkter så är det ju ok att man gör det i de fora där man får vara anonym. Men i en blogg är det bloggaren som är ansvarar för det som står i dennes blogg och man orkar inte med att bemöta elakheter hela tiden.

3 kommentarer

  1. Tji No Vote

    Åsikter om vissa partier, vargar, invandring, religion,vissa myndigheter(och dess festande), vissa politiker(och dess förmåner) med mera lockar fram allt från gott till dårarna,

  2. Åsiktsmaskinen

    Hej Maria.

    Du har naturligvis full rätt att driva din (eller i detta fallet VKs) blogg på det sättet du, eller ni, kommit överens om.

    Elaka kommentarer behöver du så klart inte publicera, och om någon av mina kommentarer upplevs som elak av dig ber jag dig om ursäkt för detta. Min mening är inte att vara elak mot dig som person, min mening är dock att försöka påtala vissa orimliga punkter i den politik ditt parti bestämmer sig för att driva.´Det gör jag för övrigt med samtliga partier som bedriver Riksdagsarbete, Och jag gör det på båda sidor om det politiska tvåparti-systemet som dagens blåa och röda allianspolitik utgör. Tro inte att det är endast Centern som är mottagare.

    Men även kommentarer som inte på något sätt kan uppfattas som elaka har du bestämt dig för att inte publicera. Och det är helt okej såklart, för du väljer själv.

    Men när den enda anledningen till detta val från din sida är att jag inte skriver mitt namn, och du med det kräver en registering av min person.
    Då är det väldigt nära åsiktsregistering. Eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.