Dagens Samhälle

I tidningen Dagens Samhälle som kom i veckan nämns Vilhelmina kommun i två artiklar. I den ena häcklas kommunen som tror att det går att locka turister till orten via armod och elände i sann nybyggar anda. I den andra så finns kommunen med på den lista som visar vilka kommuner som går sämst i landet som kommunkoncern räknat. Vi håller på att ligga längst ner på samtliga rankingar som presenteras oavsett vilket område det handlar om.

Undrar om Vilhelminaborna bryr sig om hur andra utifrån ser på vår kommun? Hur  länge ska vi vänta på att få se positiva rubriker i media.

Blev glatt överaskad av annonsen i veckan från Vilhelmina kommuns gymnasieskola,  Malgomajskolan där de lyfter fram hur viktigt det är att samhället dvs medborgarna och  vi som bor här ändrar attityder och värderingar då det gäller studier. Här krävs att alla gör en insats, vi måste ställa upp för de unga så att de får fullständiga betyg när de går ut skolan.

Inte för betygets skull utan för att de ska ha kunskap med sig som gör att de kan få ett jobb eller starta ett eget företag. Skolan behövs och betygen är viktiga som värdemätare. Att så många är arbetslösa av de unga handlar om att de inte har betyg, de har inte de kunskaper som krävs i ett jobb oavsett vilket jobb det är.

i övrigt har dagen varit skön, rensat blåbär i sinne som LottaKarin ska servera som efterrätter vid sin restaurang i Umeå, umgåtts med familjen, städat, tvättat, betalat räkningar och handlat. Alltså vardagliga sysslor som vi som jobbar mycket ellet är borta på veckorna får göra på helgen.

Men nu ikväll ska vi bara lata oss, äta gott och ta ett bad….en skön kväll väntar.

 

2 kommentarer

 1. Camilla Stenlund

  Artikeln i Dagens samhälle beskriver läget för KOMMUNKONCERNERNA dvs resultat i kommunen och deras bolag. Sundbyberg har så stora vinster för att de säljer ut mark och bostäder.

  Reavinster är orsaken till att de som ligger högst upp ligger där förutom Skellefteå som har Skellefteå kraft som drar upp resultatet.

  Sedan notisen om nybyggarveckan är nog vinklad om man vill se det så, citat ”återstår att se om besökarna kommer att lockas av ”kläder, boende och mat” i påver nybyggarstil. Slut på citat.

  Den lilla notisen som var så liten att jag knappt hittade den tycker jag är nog så objektiv, att de varken höjer eller häcklar utan undrar ifall det kommer att dra folk till att se påver tillvaro. Det är väl inte ens säkert att det påvra ska vara huvudattraktionen… å andra sidan är asketiska shakerstilar och klosterboende inte helt utan besökare och kunder så…

  Nej inte tror jag att just denna tidnings sk negativa Vilhelminanyheter påverkar vilhelminabornas känslor om sin hembygd, värre är nog våra politikers käbbel som är grunden till oroliga samtal runt om i kommunen. Varje vecka talar jag med någon som oroar sig för hur vi ska klara oss med så svajigt, barnsligt och gnälligt i politikerkåren.

  Ser fram emot den artikel som visar ett gäng med en sosse, centerpartist, kd:are, PA:are V:are m.fl. som genuint ler mot kameran och tar varandra i hand och säger att nu ska vi arbeta ihop för att ta hand om kommunen och sedan GÖR det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.