Mikaeli tradition och nytänk.

I Vilhelmina ska Mikaelihelgen firas ordentligt nästkommande helg den 5-7 Oktober. Fest och marknad och en massa upptåg ska ske under den här helgen. Helgen som nu kommer är den traditinella Mikaelihelgen, första helgen efter mikael. Men vi firar en vecka sent iår.

Mikaelihelgen är den helg då nybyggarna samlades för att bunkra upp inför vintern, sälja och köpa och gå i kyrkan. Det är så kul att den här traditionen fortfarande lever om än vi inte behöver bunkra upp på samma sätt idag som i nybyggartider. Nu firar vi mer att njuta av hösten, lokalproducerat likväl som importerat, godis, god mat och festligheter ut över nätterna.

Läs mer om helgen: http://www.visitvilhelmina.se/index.asp?page=19

Varmt välkommen till Vilhelmina!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.