Otäckt! Att svenskar ger Sverigedemokraterna sitt stöd

Idag presenteras att SD går framåt och är det tredje största partiet och att det beror på att vi går in i en lågkonjunktur och att det är främst unga män, outbildade och arbetslösa som väljer SD. Det som nu händer är att de får röster även från etablerade vuxna och högutbildade.

Det här är något vi måste ta tag i. Den rädsla som finns för det okända och okända människor och kulturer måste hanteras. Vi måste våga se och möta de som är kritiska till invandring. Det globala samhället är här och de som lever i städer lever i globalitet, men på landsbygden är vi fortfarande kvar i ett ej helt globaliserat samhälle. Trots att det är på landsbygd det största behovet finns för att bli fler, att öka antalet medborgare och skapa förutsättningar för välfärd.

Jag tycker det är förfärligt att människor värderas utifrån hur de ser ut, var de har sina släktingar, vem de älskar, utifrån kön eller funktionshinder. Alla är människor och alla har lika rättigheter att vara den de är.

I ett fritt, öppet och demokratiskt samhälle ska vi ta ansvar för oss själva och för det gemensamma. Där ligger det även att ge de som kommer hit möjligheten att verkligen kunna ta ansvar för sig själva. Att komma in i ett jobb måste gå före att skaffa sig ett språk, först jobb, sen språk tror jag skulle ge en bättre start.

6 kommentarer

 1. Leif

  Och det är sådana som du som borde bära hundhuvudet för att SD blivit så stora. Att kategoriskt vägra diskutera integrationen är ett stort misstag och du verkar inte vilja plocka upp huvudet ur sanden ännu.

  För att kunna besegra en fiende måste man känna fienden. Uppenbart att du inte gör det, du drar bara alla över en kam, som du säger att dom gör. Näe du, SD lär växa om retoriken från okunniga soldater som du skall ta striden.

  Väx upp och gör din läxa!!

 2. Patrik

  Hej Maria

  Ni politiker kanske ska ta debatten med SD på allvar så de får visa sitt rätta ansikte. Taktiken med att frysa ut och ignorera har ju funkat väldigt bra hittills! När jag sist såg på en riksdagsdebatt så var de enda svaren på SD:s påståenden en upprepning av deras människosyn men inget svarade på deras påstådda fakta.
  Jag tror att risken finns att om deras siffor och påståenden hela tiden bara besvaras med kommentarer om deras människosyn kan det se ut som om de ”VERKLIGEN” har något att säja.

 3. Johan

  Otäckt att du som politiker vägrar inse varför Sverigedemokraterna får sånt stort stöd. Det är inte för att folk är rädda, outbildade eller arbetslösa. Dom har fått nog och har tröttnat på att deras folkvalda politiker går med ryggen böjd för en grupp utvalda i Sverige medan dem fullständigt skiter i de andra, detta i något desperat och enögt försök att rädda något som har varit trasigt sen första början. Men ingen vågar dra på sig vreden från latte-feministerna, marxism-kolumnisterna och Sahlinisterna..

  Sjuklövern styr gemensamt skeppet mot grund, de flesta vet det redan men få vågar yttra sig om de problem som faktiskt finns.

  Att dra fram rasist/främlingsfientlighets-kortet varje gång man pratar om SD är väl ungefär lika aktuellt som att kalla Centern för en hög outbildade, nersupna kvinnomisshandlade bönder.
  Men å andra sidan. Skriver man det tillräckligt många gånger, läser det tillräckligt många gånger, får höra det tillräckligt många gånger.. då kanske det är sant? Det vore ju toppen, för då slipper göra det här tråkiga arbetet att verkligen försöka ta reda på vad som är riktigt innan man vräker ur sig något. Det går inte att bortförklara Sverigedemokraternas framgång med ett SM i floskler.

  Vad har hänt med objektiviteten i det svenska samhället?

 4. Kent Svanlund

  Jag anser att det inte är bara invandringen som gör att SD ökar sina opinions siffror. SD är idag ett missnöjesparti. Detta har ni tillsammans med övriga allianspartier skapat. Genom den sjuka sjukförsäkringen och den så kallade arbetslinjen (Fas 3) förtrycker ni människor och som förnedras varje dag. Tänk att få gå och ”jobba” gratis varje dag medan anordnaren för fas 3 får 5000 kr per månad. Många 10 000 tals människor upplever den förnedring som ni skapat. Detta är inte människovärdigt. Som ursäkt för denna förnedring så påstår ni att detta ska vara skapande för en riktig anställning. Skitsnack om man tittar på hur många som fått anställning efter fas 3 placering. Det finns ett riksdagsbeslut sedan drygt ett år om att avsluta denna förnedring, men ni vägrar. Detta ser som ett uttryck för er syn på människor. Bra arbetslöshets statistik är viktigare än en välmående befolkning. Så länge ni fortsätter att förtrycka sjuka och arbetslösa så kommer fler och fler att vända sig, i missnöje, till SD. Vakna upp innan det är för sent.

 5. Erik

  Hej Maria

  Jag ställer upp på det mesta av vad du skriver ovan. Jag är en humanist, sann människovän, ger pengar till olika typer av insamlingar, har många utländska vänner, etc. Jag är dessutom högutbildad, har ett bra jobb, ostraffad, osv.

  Vad du tyvärr inte har förstått är att jag TROTS allt ovan har synpunkter på den typ av invandringspolitik som Sverige idag för. Jag har absolut inget emot invandring men det måste vara invandring med ansvar. Ansvar både för de vi redan tagit emot och de som kommer framöver. Som det ser ut idag klarar vi i Sverige inte av att ta hand om alla. Även den mest inbitne invandringsförespråkaren måste väl se ett samband mellan dagens invandring och en mängd samhällsproblem: Skolresultatet, kriminaliteten, gruppvåldtäkter, hedersrelaterat våld, åldringsrån, etc.

  Det ENDA parti idag som överhuvudtaget vågar ta upp denna problematik och samtidigt föreslår vettiga lösningar är idag (sd) och därför har de min röst.

  Men jag tror att du inte är mottaglig för mina argument, vi står för långt ifrån varandra. Du kanske till och med tycker att man inte ens öppet ska få diskutera eller ens problematisera invandringen, vad vet jag.

  Det jag däremot vet är att jag verkligen inte är någon rasist. Invandringsproblemen har inget med rasism att göra alls. Problemen kommer från det faktum att vi tagit emot för många på för kort tid.

  Om du någon gång kikat i (sd):s partiprogram kanske du blir förvånad att läsa att de inte alls vill stoppa invandringen. De vill istället bibehålla dagens flyktinginvandring (idag mellan 5-10% av alla som kommer hit) och arbetskraftsinvandring det finns behov av. Många invandrare är idag tyvärr ekonomiska flyktingar som pga alfabetism tråkigt nog aldrig kommer att kunna bidra till vår välfärd.

  Sammantaget är orsaken till (sd):s stora stöd inte att vi har fått fler rasister i samhället. Orsaken är istället ditt och alla andra partiers oförmåga att hantera frågan.

  Med hopp om viss förståelse.

 6. sara

  Bra Maria!
  Vi måste våga säga nej till sverige demokraterna!!
  Det handlar om mer än politik och yttrandefrihet.. Der handlar om att kämpa emot rasism och förföljelse av de utsatta i samhället. Där ska vi hjälpas åt alla som delar din åsikt. Det är skrämmande hur främlings fientligheten brer ut sig i samhället och även här i lilla Vilhelmina. För att citera ett välkänt citat ”Allt vad ni vill att andra ska göra för er, ska ni göra för dem”.. Stå på dig, jag blir stolt över dig och det du skrivet/Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.