Livskvalité för äldre.

Vi har vind, biomassa, uran, mineraler, vattenkraft, space, utrymme. Vad kan kommunen göra för att stimulera företag för att bygga och utveckla för framtiden?

ÅKE säger att det är 228 kommuner som minskar i befolkning och att naturtillgångarna är viktiga men att de tillgångarna även är viktiga för turismen. Man stimulerar besöksnäringen och man har uttalat sig till gruva i Stekkenjokk där Länsstyrelsen säger nej, de säger även nej till vindkraft därmed blåser bra. S har sagt att de vill få igång gruvan. De vill öka besöksnäringen. Visst måste vi hitta tillväxtfaktorerna.

Maggan V säger nej till uranbrytning!
Ulf C säger att vi har en speciell situation att vingar så fånga och 25% av den arbetsföra befolkningen jobbar åt kommunen! Det är inte bra. Sågen har ett sextiotal. Men det är svårt att få in skattepengar då så få jobbar privat. Vi måste få in mer resurser från de naturbundna resurserna. Från vattenkraft tex, det finns fler resurser som borde beskattas där ursprunget finns. yES! (Centerpolitik i ett nötskal)

Sen kommer frågor om korttidsboendet Gläntan, det är flera som frågar och tycker det är fruktansvärt att det ska byggas om till kontor. Annika S svarar att de har beslutat att hemtjänsten ska flyta in vid nuvarande Gläntan, fem platse ska flytta till demensavdelning, fyra ska flytta till Björken och en plats till Tallbacka. Det blir fyra rum kvar som ska flyttas till Sälgen. Personalen är kompetenta att ta emot. Man kan spara hyra 800 tusen ungefär. Personal är det dyraste så det är viktigare att dra in på lokaler istället för på bemanning. All personal har fått anmäla vart de vill jobba och sen placeras personalen ut på de tjänster som finns. Det kan bli några som får gå, men det vet vi inte än.

Sen kommer en fråga att Saxnäsgårdens varmvattenbassäng ska startas upp för de som behöver friskvård. Fjälldalarnas är ett stort geografiskt område och många behöver vård. De blir idag hänvisade till Vilhelmina. Bättre med hjälp till självhjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.