Ökning från 67 till 85%

I veckan som gick presenterade Lärarförbundet sin ranking av skolkommuner, där hade de med att i min kommun så gick var tredje ut från grundskolan utan fullgott betyg. Jag fick veta i en kommentar att det var gamla siffror Lärarförbundet använt. Nu har jag hittat nya siffror och det är an fantastisk ökning.
Du hittar rapporten här: Länkadress: http://www.skolverket.se/publikationer?id=2898

Man ser att det igår var 14,5 %av eleverna i grundskolan som inte fick ett helt betyg, det är ett ett Enormt kliv och visar att skolan jobbat på ordentligt. Härligt jobbat ni alla lärare som sliter för att utbilda våra unga.
Jag har själv jobbat i skolan i närmare tio år och vet vilket slit det är, har två syrror som är lärare och vi diskuterar ofta skolan och den viktiga roll den har i ett samhälle. Lärare på högstadiet har gjort ett fantastiskt jobb som lyckats gå från att var tredje blev utan fullt betyg till knappt var sjunde.

Det kan vara lite knivigt att hitta fram på skolverkets hemsida så här får du en länk till siffrorna för min kommun.

http://siris.skolverket.se/reports/rwservlet?cmdkey=common&notgeo=&p_verksamhetsar=2012&p_hm_kod=&report=gr9betyg_nyckeltal&p_lan_kod=&p_kommun_kod=2462&p_skol_id=&p_komminv_kod=&p_kgrupp_kod=&p_rapport=gr9betyg_nyckeltal&p_verksform_kod=11&p_info_omrade=betyg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.