Julens budskap

I helgen har vi gjort advent hemma. Blir så trevligt med alla ljus i den mörka november och man blir lätt till sinnes av Julförväntan. Ljuset bär på något sätt julens budskap om kärlek, vänskap och omtanke om varandra. Så,att skriva julkort till mostrar och kusiner, ringa och tomprata. Med de du sällan träffar och slå in paket hör advent till.

Imorgon är det kommunfullmäktige och vi ska ta nästa års budget. Besparingar i skola och äldreomsorgen och trots det så,saknas det pengar. Vi måste våga prata om lagstadgade verksamheter gentemot verksamheter som inte lagen kräver. Det viktigaste är att unga som bor i Vilhelmina får en bra skola och att äldre får en bra och trygg ålderdom. Sen måste allt annat vara mindre viktigt.

Veckan som sen kommer är det jobb i riksdagen och julfest på tisdagkväll som vi ska ha i slottets myntkabinett. Så jag hoppas att dimman lättar och att snön och kylan återvänder.

En kommentar

  1. Sandra S

    ”Att unga som bor i Vilhelmina får en bra skola” Där hoppas jag naturligtvis att du/ni räknar barn från 1 år som går förskola, eller hur? 🙂

    Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.