Staffan och Bengt i Nästansjö!!

När jag var liten så hände det något alldelens otroligt. TV spelade in i Nästansjö, i grannbyn där vi gick i skolan och där vi hanllade på Konsum. Det var fantastiskt spännande och än mer spännande var det att se byavägen i TV, känna igen de platser de visade och några av människorna.

Helt märlkligt var det när de gick in genom dörren på Snickeriet coh kom ut i en gigantist fabrik, "snacka om svartbygge" var kommentaren från Bengt.

Ola Nordebo skriver idag en krönika som enligt mig är en av hans mästerverk, http://blogg.vk.se/nordebo/2012/11/28/landsbygdens-resa-fran-staffan-och-bengt-till-gyllene-knorren-1191715

Landsbygden som vaggan till rikedom, välstånd och välmående måste återatas, av oss som bor och verkar här men vi måste även få erkännande av de som har makten. Det är ju faktiskt så att 80 % av Europas mineraler  finns i Norra Sverige, 50 % av träråvaran finns 10 mil väst och öst om inlandsbanan och Norra Sverige har högst BRP/invånare i hela Europa och så kallar de oss tärande!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.