Vad gör det för nytta för Vilhelminaborna?

Hade ett brev från kammarrrätten i Sundsvall liggandes hemma och vänta på mig där jag avslutade min arbetsvecka i helgen. Efter en idog vecka med Inlandsresa,  tillsammans med riksdagsmän från norr, ungdomsförbudets ordförande och kollegor. En resa där vi tittat på förslag och lösningar på de utmaningar som norra sveriges inland har att hantera.

Brevet visade sig vara en överklagan där Åke Nilsson S och Margaretha Löfgren V överklagat förvaltningsrättens dom. En dom där S och V i majoriteten i kommunen  dömdes att de gjort fel i frågan om ansvarsfrihet i kommunfullmäktiges beslut angående årsredovisnigen för 2010.

När jag läste det brev de skrivit till kammarrätten så kröp det i skinnet på mig, olustkänslorna vällde upp och allt det jag varit med om i den lokala politiken virvlade upp i mitt huvud. Frågan är varför de gör detta? Vad kommer det att kosta skattebetalarna och till vilken nytta? Vad är det de är ute efter?

Jag tror verkligen inte att det varken gangar Vilhelminaborna, hjälper till att förbättra det politiska samarbetsklimatet eller ger energi att lösa de stora utmaningar i både ekonomi och utveckling för Vlhelmina kommun. Det måste finnas viktigare frågor att lägga energi på än detta! Jag begriper inte vad det är de är ute efter!?

En kommentar

 1. Ewa Larsson

  Jag skulle kunna skriva en kilometer om vad JAG tycker om detta ”ärende” och hur det genomfördes. Rent skamlöst och bevis på hur fel saker kan bli.

  Men jag nöjer mig med spekulationer om överklagandebrevet du fått.
  Det handlar naturligtvis om att ”få rätt” till varje pris och driva en sak som skulle ha varit återtagen och omgjord.
  Jag håller med dig om nyttan i detta måste vara att se till att oliktänkande icke ska göra sig besväret i kommunen.
  Styret i sig med de frontfigurer som skrivit ihop detta, ja det skriker så kommunistiskt som det bara finns.
  Jag kan mycket väl föreställa mig dina rysningar i detta.

  Men stöd dig på att rättsväsendet antagligen ser nyktert och realistiskt på detta, så antagligen så kommer det nog inte längre än så här.

  Rätt ska vara rätt! Man kunde nästan ha smällt av för mindre under det fullmäktige som valde att ta ut två personer ur styrelserna och inte bevilja ansvarsfrihet.
  Det är någonting sjukt över hela situationen,

  Ha det gott där ute Maria och stöd dig på att några passerar dig på vägen ner :-)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.