Finns en Stålverk 80 längtan i norr?

Jag stör mig just nu på de som säger en sak och agerar utifrån något annat som Jimmie Åkesson som säger att det behövs ett varmare Sverige, men i nästa fras exkluderar invandrare från detta varma. Eller som gamla farbröder som säger att de är demokratiska men samtidigt armerar var och varannan handlling med härskartekniker. Just nu rätt så aktuellt då vi lyftrer fram vilka utmaningar vi har att hantera i norr och utifrån dessa utmaningar, vad vi ska prioritera då det gäller EU pengar.

Vi är kanske lite skraja för att prata om de stora problemen då de är svåra att ta ansvar för. Farbröderna slår sig dock för bröstet och argumenterar om att det var bättre förr och vill lyfta in storskaliga satsningar på gruvor och storindustrier. Det är nästan så att man hör Stålverk 80 längtan.
 
Men verkligheten ser annorlunda ut och det är i det småskaliga framtiden finns. . Vi måste utgå från det verkliga och de konkreta problem som vi har i vardagen för att nå framåt och hantera de utmaningar vi har på ett sätt som gör det roligt att se in i framtiden. Där finns inga Stålverk 80! Däremot en flora av olika lösningar för att få vardagen att fungera hållbart.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.