Rapport från regionfullmäktigemötet i Skellefteå idag.

Under året har regionfullmäktige fyra möten, idag är det i Skellefteå och det är ett stort manfall från inlandet. Jag har ingen bredvid mig på Vilhelminabänken och det är även tomt på fler inlandsplatser.  Det är svårt att prioritera för många som försörjer sig med andra arbeten men att kommunalråd som är heltidspolitiker väljer bort de här mötena är svårare att förstå då det är så viktiga frågor för utveckling och framtid. Region Västerbotten är ju den samlade utvecklingskraften i länet..

Just nu diskuterar vi strukturfonderna och hur länet ska prioritera utvecklingspengar 2014-2020. Det är ett brett material än så länge som kommer att behöva spetsas och förtydligas. Fram till den 15 april kan man spela in synpunkter på länets regionala utvecklingsstrategi. www.rus2014.se
 
Jag tycker det är viktigt att vi lyfter in ursprungsbefolkningens livsvillkor, fokuserar på demografi ur ett könsperspektiv och att det måste finnas grundläggandeservice för alla där man kan utveckla nya tekniska lösningar. Jag är nöjd med det mesta men tycker att man bör lyfta in jämställdhet och hållbarhet som horisontella kriterier. Då blir det bättre! Alla kan lägga sig i så gå in på webben, läs och maila in dina synpunkter till
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.