Extra pengar till kommunen

Vilhelmina har tre miljoner plus för förra året. I det ligger10 miljoner som kommunen fått in extra från AFA kassan som är en kassa som fyller på kommunens ekonomi om det är få som är arbetslösa. OM kommunen inte fått dessa pengar hade kommunen gått minus med 7 miljoner. 12 miljoner i kommunstyrelsen, utbildningsnämnden har använt 8 miljoner mer än de hade. Socialnämnden har däremot överskott på pengar då de gått plus med nästan 4 miljoner.

Det finns ingen prognos på hur ekonomin ska hålla 2013. Men det är 25 miljoner mindre pengar i budgeten 2013 än vad som användes av kommunen 2012. Det betyder att i år så måste verksamheternas kostnader minska med 25 miljoner bara på ett år. Det är lite pengar i kassan då kommunen inte har pengar så det räcker till de utbetalningar som kommer.
 
Nästa år 2014 så får kommunen 432 miljoner i intäkter. 2012 gjorde kommunen av med 440 miljoner så det kommer att fattas pengar även 2014.
 
2012 byggdes och investerades det för 50 miljoner, 2013 byggdes och investerades det för 36 miljoner. Stora pengar har lånats för att kunna bygga.

En kommentar

  1. Vän av ordning

    En eloge till Dig för vederhäftighet i sifferdjungeln. Man anar vartåt det lutar. Viktigt att kunna räkna + och -, speciellt hos makthavare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.