Controller som kontrollerar och kommunikatör som gör PR?

Hur ska kommunen klara av att både underhålla och spara och jobba för att anpassa kommunens verksamhet utifrån de pengar som finns är en stor fråga i kommunpolitiken idag.  Så just nu jobbar tjänstemän med att ta fram förslag på vad som måste göras.

I Vilhelmina kommun så lägger tjänstemännen nu fram ett gammalt Alliansförslag att anställa en controller för att hålla koll och hantera ekonomin. Så vi i Alliansen applåderar det förslaget då det verkligen är ett måste då vi ser hur det idag rasar iväg då det gäller ekonomin.

Det läggs även förslag på en kommunikatör. En kommunikatör ska arbetar med att förmedla och forma kommunens budskap, varumärke samt sprider information till framförallt medborgare men även media. Så frågan är om S nu känner att de måste bli mer öppna eller om de ska ha en kommunikatör som övertygar Vilhelminaborna om att de sköter sig inför valrörelsen 2014?

En kommentar

  1. oscar

    Den stora frågan är, – Kan man ställa några krav, överhuvudtaget på våra folkvalda. Är det alls någon, som kan något?

    Tycker att det verkar som att vemsomhelst kan ta på sig vilket uppdrag som helst , utan att reflektera över sina egna kunskaper och erfarenheter, inte då enbart inom ekonomi och kommunikation.

    Inom privat verksamhet, går inte detta, ty där är det någon som måste betala för dårskapen. Men inom offentlig verksamhet, kommer pengarna från en outsinlig källa någonstans i himlen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.