Lev längre och klimatsmartare!

Det kommer vara fler som lever längre liv och vi kommer att vara många äldre som ska ta del av välfärden, pensioner och omsorg. Men vilka ska då arbeta, betala skatt och skötsam oss? I den globala världen vi lever i så flyttar människor runt i världen, studerar digitalt på distans och arbetar där det är kul att jobba. De som väljer att flytta över jorden är initiativkraftiga människor. När vi emigrerade till Amerika skapade vi den starkaste världsdelen Ever. Dit flyttade initiativkraftiga människor. Det är länder dit folk Bill flytta som blir starka. Det är platser som människor vill lämna som blir svaga.

Backar vi femtio år i tiden hade vi säkert sett en helt annan värld än den vi lever i idag. Vi kunde aldrig tänka oss den utveckling som skett, bara den digitala rusch som kommit med alla smartphones som kräver starkare digitala nät. Behoven ökar inom många områden samtidigt som behov minskar inom andra områden.

Klimat och hållbarhetsfrågorna måste lyftas fram än mer när vi pratar framtid. Vi vet att klimatet ändras snabbt och några som verkligen märker det i sin vardag är rensköljande samer. Vi övertrasserar miljökontot! Här måste vi skynda på tillväxt och innovation för att möta både behoven och samtidigt värna miljö och klimat.

Det är när man har en bra tillväxt och ekonomi man kan hantera utmaningar.

Vi måste vara ärliga och våga se utmaningarna för framtiden och få med alla de andra länderna för att klara av miljöutmaningen. Här är arbetet på EU nivå otroligt viktig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.