Attityder, värderingar och Skellefteå AIK!

Kan inte sluta fundera på hur Anders Forsberg har sovit inatt efter Skellefteå AIK seger i ishockeyn. Hoppas han njutit och mått gott trots att han inte fick vara kvar serien ut.

Det jag är mest stolt över som Västerbottningen är att Saik spelat så juste. De har en inställning av ödmjukhet och med respekt för andra lag och andra spelare. Deras attityd gör mig stolt och glad. Ljuset kommer från norr i många frågor och även här visar Norrlänningarna vägen för hur vi ska bete oss som människor mot varandra.

Glädjereplikerna efter segern igår blir nog klassiska, där de även lyfter fram motståndarna mitt i segerruset.

De tre lag som ligger sist i ligan då det gäller fotboll är de lag som bråkar mest och vars supportrar ställer till med mest elände. Tänk om Anders Forsberg och Skellefteå skulle få möjlighet att fostra det där Stockholmska AIK,t. Då kanske de skulle sparka boll lite bättre.

2 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Va, skojar du?

  Har du ens sett en hockeymatch med allt vad det innebär av slagsmål efter avblåsningar, klubbor som med full kraft används för att slå mot medmänniskor och så vidare? Sen vilket språkbruk ishockeyspelare använder mot varandra ska vi inte ens börja prata om…
  Säsongen är full av händelser där ishockeyspelare fullt medvetet försökt allvarligt skada en medmänniska. En blev ju till och med slagen så hårt att blodet rann från hans ansikte och det krävdes operation efteråt för att hans huvud skulle läka! Hur mycket straff hade du krävt att jag skulle få om jag gjort något liknande ute på stan?

  Hur du kan kalla det för ödmjukt förstår jag blankt inte.

  Dessutom har vi ju hört historier från säsongen hur SAIK på ett systematiskt sätt gjorde ett aktivt val att mobba ett barn. Det var dessutom sanktionerat från klubbledningen.

  Av någon anledning ska vi låta våra värderingar och moral flyga all världens väg bara för att vissa händelser sker på en ishockeyrink.
  Det är ett sjukt systemfel inom svensk ishockey…

  Varför ska du hylla en sådan sjuk idrott? Varför väljer du att blunda för allt det sjuka som händer inom ishockeyns värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.