LOU, är det konkursmedicin?

Kommande vecka ska jag inta rollen som företagare och vara med på en företagarlunch som kommunen inbjuder till. För företagare är jag. Startade Emma Advice 2000 tillsammans med min kompis Harrieth, vi lade ner företaget 2010 men startade upp det igen 2012. Så nu har jag nyss gjort mitt första bokslut efter ett års uppehåll. Det kommande året hoppas jag hinna med fler uppdrag trots att jag jobbar heltid och är fritidspolitiker. I hjärtat är jag och kommer alltid att vara företagare, det ligger liksom i generna.

Jag hoppas att det blir en bra träff med öppet klimat där kommunens företrädare lyfter de frågor som mänga ställer. Hur ska vi få ett bättre samarbetsklimat så att även näringsklimatet blir bättre. Attraktivitet, för unga där frågan hur får vi unga tjejer att vilja driva företag i vår kommun, är en av de viktigaste. Hur stimulerar vi fler att våga driva företag och hur kan vi skapa en nyfikenhet hos barn och unga på företagande.

Många företag ägs och drivs av personer som närmar sig pensionering, hur kan vi se till att dessa företag lever vidare med nya ägare?

Hur ser vi till att vi stärker samarbeten mellan företag och hur får vi mer lönsamma företag? Kan offentliga upphandlingar hjälpa till att skapa lönsamhet i lokala företag och kan offentliga tjänster köpas av företag som då kan sälja tjänster till även privata och besökare. OM Isara tex. Vunnit en upphandling och fått sälja alla telefoner och datorer och ge service till dessa till kommunen, hade de klarat sig undan konkurs då?

Det finns många frågor och många utmaningar, men hur kan vi på ett smart sätt öka lönsamheten och öka marknaden för företagen om vi hjälps åt? Med både privata pengar, pengar från de som besöker oss och offentliga pengar.

En kommentar

  1. Eva Ahlberg

    Förhoppningsvis skall dina förväntningar, i alla fall några av dem bli förverkligade och då har vi kommit en bra bit på väg beträffande företagsklimatet i Vilhelmina. Jag är optimist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.