Vad ska vi använda pengarna till?

N i veckan som gick tog regeringen beslut om hur nästa regionalfond ska användas dvs för åren 2014–2020.  Målet är att uppnå ett hållbart Europa där EU nivån pekat ut 11 olika mål för hela det samlade arbetet inom alla fonder och program.  Det som är i fokus är innovation och entreprenörskap.

Pengarna från EU kommer att vara väldigt viktiga för hur vi själva i Sverige genomför den nationella innovationsstrategin. Regeringen prioriterar även grön ekonomi, energieffektivisering och främjande av förnybar energi då pengarna till det nu fyrdubblas jämfört med nuvarande period.

Vi i Centerpartiet tycker att det är bra att vi använder EU som en hävstång för att satsa på hållbar tillväxt och bidra till att lösa klimatutmaningen. Klimatförändringarna är en av vår tids ödesfrågor där alla måste bidra med det man kan. Allt från att sopsortera och åka kollektivt till att forska fram nya energislag.

Nu är det upp till oss i Västerbotten i nästa steg att själva prioritera och säga vad vi vill ska ske i vår region. Regeringen har i riktlinjerna gett sin syn på de övergripande prioriteringarna och gett regionerna uppdraget att ta arbetet vidare och anpassa inriktningen till de förutsättningar som finns i varje del av landet.

Så vad tycker ni? Vad är det viktigaste vi kan göra för ett hållbart Västerbotten? Vad ska vi använda pengarna till?

 

En kommentar

  1. oscar

    Tror du inte att det blir några projekt under Region Västerbotten, som skall dra upp riktlinjer för strategisk utveckling av linjär framtidstillväxt i polarregionerna med speciell inriktning av entreprenörskap i verksamheter med minimal klimatpåverkan.

    Det tror jag det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.