Illa hanterad demokrati!

Jag läser med förskräckelse och förvåning den blogg som Max Fredriksson skriver i dag i VK, http://blogg.vk.se/Dr_Max/2013/05/21/kyrkouppdraget-1207699

Det är inte rätt att hantera en medmänniska och politiker som man nu gör från S sida. Inte inom det egna partiet och inte utanför det egna partiet. Det kan aldrig vara bra att hantera makt på det fullkomliga sätt som S gör i Vilhelmina.

Det är lättare att förstå att S gått så hårt an mot en opposition som på något sätt varit ett hot mot den egna makten. Det sätt de gjort det på går inte att försvara. Men det är än svårare att förstå att de nu gör samma sak mot en av de egna. Man slår nu hårt mot en person som lagt ner så mycket arbete, engagemang och drivkraft för det socialdemokratiska partiet både lokalt och regionalt..  Denna hantering kan inte annat än skada det socialdemokratiska partiet.

.

2 kommentarer

 1. Bernt

  Hej Maria.

  En principfråga till dig.
  Anser du att man kan företräda och representera ett parti, oavsett vilket, om man inte längre är medlem i detsamma.

 2. Maria Kristoffersson

  Hej Bernt.
  Det finns många som sitter med i politiska församlingar de valts in i trots att de lämnat sina partier. Politiska vildar som det kallas. Vi he även ett lokalt exempel där ni i S valde in Håkan Gustafsson tvärtemot Kristdemokraternas eget förslag.

  Det är ju folket som valt i Max i både fullmäktige och kyrkan så han borde sitta kvar i båda som politisk vilde. Han är en av de kloka och vi behöver alla som kan tillföra den politiska debatten kunskap och erfarenhet från annan än offentlig och kommunal verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.