22+22 blir det 44 eller blir det 0?

Fick ett mail häromdagen där ekonomichefen sände ut en ny variant av delårsrapport som vi fått oss utsända. De ändringar som gjorts handlar om hur stor skillnaden är mellan budget och hur mycket pengar man har planerat för.                           

Så här är det ändrat í det nya från det gamla.

 
Budgeten för 2013 beräknas ge ett överskott på 22.133 tkr inkl under perioden beviljade tilläggsanslag.
Prognosen för 2013 pekar på ett underskottredovisat överskott -22.059+486 tkr , vilket ger ett underskott överskott jämfört  med budget på -44.192+22.619 tkr.
 
Så nu är det nya siffror i delårsbokslutet.
 
När jag frågar så får jag denna förklaring:
Årets prognos pekar på ett överskott på 486 000 kr. Detta gör att prognosen jämfört med budget pekar på ett överskott på 22 miljoner.  
 
Icke förty har vi ett verksamhetsunderskott, inklusive finansieringen med 22 miljoner kronor. ( Verksamheterna gör av med 22 miljoner mer än de har)
 
Detta med anledning av att om verksamheten har legat i paritet med budget skulle vi ha haft en prognos som visar på ett redovisat överskott på 22 miljoner och ett resultat jämfört med budget på +/- 0 kr.

Om man trodde att man skulle få ett plus med 22 miljoner men hamnar på 0 så fattas 22 miljoner och har man gjort av med 22 miljoner mer än man har i budget så har man 22 miljoner till summa summarum 0 eller kan det bli 44? /p>

En kommentar

 1. Lars Johansson

  Budgeterat 22 plus
  använder 22 för mycket
  resultat 0

  därav 22 inte 44

  ( budget lagd för hela 2013, halvårsrapporten visar bara fortfarande på prognos för hela året med korrigeringar för vad man beräknat för hela året. )

  ” Detta med anledning av att om verksamheten har legat i paritet med budget skulle vi ha haft en prognos som visar på ett redovisat överskott på 22 miljoner och ett resultat jämfört med budget på +/- 0 kr. ”

  Man säger här helt enkelt att om budget stämt skulle budget och verkligt resultat vara plus minus noll ( ca 22 miljoner )

  Hävdar fortfarande 22 för hela 2013 i denna prognos.

  Skulle såklart vara enklare om jag hade tillgång till delårbokslutet men hittade den inte under hemsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.