550 motioner om landsbygd och framtid….

Är idag i Boden på Bygdegårdarnas riksstämma. Det är många människor samlade från hela Sverige som njuter av värmen och funderar på vart närmaste badsjö finns för att bada ikväll.

Många är Centerpartister då det ofta varit engagerade bybor och Centerpartister som byggt och drivit bygdegårdar. Det finns motioner lagda om vägskyltar, energi och ungas möjligheter i bygdegårdarna. Lite fler har det kommit till partiet,  550 motioner från medlemmar har lämnats in till vår stämma i Karlstad i höst. Motioner som handlar om allt som människor runt om i landet vill förändra, förbättre, förnya och utveckla. Det är ju så att än om vi har det bra i Sverige så är det fortfarande mängder av områden där det är stora problem. Det vi lyft fram hittills är ungdomsarbetslösheten och utarmningen av landsbygden. Måna av motionerna kommer med förslag på hur politiken ska ändras för att hantera det som inte fungerar bra idag. Målet är ett bättre samhälle och en starkare framtid.

Sverige är ett bra land att leva i. Det är den bild som världens er. Våra företag är stabila och Sverige som exportland är starkt trots en kris i Europa. Men vi ser ändå att det finns stor oro i vårt land både då det gäller jobb och en dåligt fungerande arbetsmarknad både i förorter till storstäderna men även en regional klyvning. Ett tydligt exempel hos oss är när landsbygdsskolor som hotas och service försvinner.
Till Moderaternas stämma så finns det inga motioner utan där kommer alla förslag från partistyrelsen, det är ett oerhört toppstyrt parti, liksom Socialdemokraterna.
Det ska bli väldigt intressanta tt se hur Centerpartiet kommer att gå vidare efter stämman i höst, men nytt Ideprogram och med en rad nya frågor att driva på utifrån det medlemmarna tycker.
 
Det kommer att bli väldigt intressant och väldigt spännande. Jag tror nämligen att våra frågor på landsbygden kommer att få ett mycket starkare fokus. Det märks även här i Boden då jag glatt delar ut våra grejer, värvar medlemmar och har trevliga resonemang om vår politik, allt från energipolitik, ko ersättning och landsbygdsskolor..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.