Kommunfullmäktigemötet idag.

Idag är det kommunfullmäktige i Vilhelmina och vi i Centerpartiet har förberett oss på  flera sätt. Vi har börjat samarbeta närmare med Åsele och Dorotea för att vi tror att vi behöver samarbeta mycket mer i framtiden för att hålla en hållbar välfärd i våra tre kommuner. Vi har även tagit fram början till en färdplan för vår kommun som vi vill driva igenom i samarbete med andra partier i nästa val. 

Centerpartiet känner att vi är det parti som tydligast står för förnyelse, valfrihet och framåtanda i kommunen. Vi är det parti som tydligast förespråkar hållbarhet och att hela kommunen ska leva och utvecklas och det parti som tydligast driver på när det gäller att skapa en hållbar, modern och attraktiv kommun där öppenhet och delaktighet är viktigast av allt.

Centerpartiet i Vilhelmina fokuserar på fem tunga områden: Miljö & klimat, Hållbar välfärd, Jobb åt unga, Utbildning och Lokal utveckling utifrån det arbete vi gjort tillsammans med Åsele och Dorotea.
 
Äldreomsorgen kommer stå inför stora utmaningar i morgon om vi inte i dag kan ta om hand om en fortsatt åldrande befolkning och ökade omsorgsbehov och få högsta möjliga omsorgskvalitet för varenda krona.
 
Det kan tyvärr inte heller ha undgått någon att Vilhelmina, såväl som landet i stort, har en allt för hög arbetslöshet främst bland unga män. Vi behöver därför hitta fler vägar till fler utbildnings och arbetstillfällen så att hjulen kan snurra bättre och skattekraften stärka. Centerpartiet riktar därför blicken mot både etablerade och yngre tillväxtsektorer som ung företagsamhet, gröna näringar, miljöteknik- och biogassektorn, turismen och livsmedelsindustrin.
 
För Centerpartiet betyder uttrycket ”hela Vilhelmina ska leva” någonting – det finns inga motsättningar mellan tätort och byar, men för att alla kommunens delar ska ha samma möjligheter krävs en politik som står upp för invånarna, sina ideal och för hela kommunen.
 
Vi behöver bli fler som vill driva kommunen är det här hållet. Så hör av dig du som vill driva på utvecklingen åt rätt håll mot framtiden..

Själv har jag varit i riksdagen idag och drivit på politiken på ett annat plan än den lokala, men samma anda finns i politiken på risk som vi vill driva på lokalt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.