Hagel, regn, frost och hjortronblommor…

Vad är det som gör att hjortronblommorna är så enormt viktiga och intressanta den här tiden på året? Även för den som inte plockar hjortron. Jag kom på häromdagen då jag var ute på motionstur i skogen. Jag proppar in Iphonesnäckorna i öronen, ökar volymen på musiken, den här dagen Pink och trampar iväg i skogen. Att ha hög volym är mest för att jag inte ska höra om jag möter en björn. Om jag bara tittar rakt fram och ser vart jag sätter fötterna och inte hör så mycket så behöver jag ju inte vara rädd för björnar!

Hjortronblommorna var väldigt viktiga när jag var barn. Att det fanns hjortron i frysen var en sorts garanti för att det skulle finnas någonting till pannkakorna och mammas fantastiskt frasiga våfflor. Att det fanns hjortron, potatis, kött och fisk i frysen var för mina farföräldrars generation en garanti för att klara vintern. Mina föräldrar fick med sig det i sin uppväxt och även jag har fått med mig att hjortronblommornas väl och ve är viktigt trots att jag inte alls är beroende av att ha bär i min frys. Det finns ju på ICA!
Att bli påmind om hur mycket ens uppväxt formar ens värderingar gör att man även får större förståelse för hur svårt det kan vara för invandrade att komma in i ett nytt land med nya tankesätt och värderingar. De har ju sina hjortronblommor de med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.