Vissa beslut är mer ogenomtänkta än andra!

Vissa beslut är mer ogenomtänkta än andra. Då det gäller EU:s tankar på att förbjuda allt offentligt stöd till regionalflygplatserna så ligger det långt ifrån vad vi i Centerpartiet tycker att EU ska syssla med.

Det som nu diskuteras är ett utkast som skulle tvinga staten att avsluta sitt stöd till regionala flygplatser till 2023. Här måste Sverige säga NEJ! Det är inte samma sak att hålla flyg varken i norra Europa eller mellan öarna i norra Skottland där jag varit de senaste dagarna och flugit runt.

I de här delarna i Europa så är flygtrafik en absolut nödvändighet för näringsliv, turism och arbetspendling. Särskilt tydligt blir det i Västerbotten och Norrbotten med våra kommunala flygplatser. Centerpartiet menar att EU ska fokusera på och hantera gränsöverskridande frågor, exempelvis fred, handel och fri rörlighet mellan medlemsländerna. Vi har faktiskt 36 svenska kommunala flygplatser och hur de ska finansieras ska de inte lägga sig i.
De små flygplatserna är en sak men de stora internationella flygplatserna är en annan, de borde klara sig utan offentliga medel.

Centerpartiet ser hela landet och kommer att hålla huvudet högt i den här frågan.

En kommentar

  1. Hans

    Tänk lite längre, subventionerade flygplatser utnyttjas av t ex Ryan Air och flera charterbolag för att få lägre kostnader, mycket tveksamt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.