Ologisk TV avgift…

Hur märkligt det är med invanda system och strukturer, som det här med TV och radioavgift. Det systemet byggdes upp när TV var i svartvitt och hade en kanal. Idag är TV något helt annat och inte bara i TV,n utan även i datorn, telefonen och surfplattan. Det är annorlunda idag jämfört med när avgiften infördes. Centerpartiet har länge velat ersätta den med en obligatorisk TV och Radio avgift på skattsedeln. Jag tycker det är viktigt att alla är med och betalar för att det finns en öppen TV i Sverige med bra kvalité på barnprogram och nyheter och annat, det ska vi tillsammans betala via en avgift på skattsedeln.

I nyheterna så presenterades häromdagen en dom att man ska betala avgift även om man bara har en dator. Det är ju helt orimligt! Man ska inte kunna tvingas att betala en avgift på något som man aldrig beställt. Rena Sovjetfasoner! och helt på tvärs mot den logik Centerpartiet så länge slagits för. Nu kommer den domen säkert att överklagas och prövas och jag hoppas att man kommer fram till en mer logisk lösning, en modern lösning som blir både hanterbar och rättvis.

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. Sven.

  Jag har funnit att vi utsätts för lögnprpaganda och hjärntvätt, har slutat se TV och lyssnar väldigt sparsamt på radion! DIKTATUR!

 2. Göran Jonzon

  Jag tycker inte det förslaget är bättre än det du kritiserar !
  Varför inte kodstyra sändningarna precis som via satelliterna, så att man betalar för vad man vill ha.
  Den som köpt en mobiltelefon, surfplatta eller dator har sannolikt inte haft som primärt syfte att avnjuta public-service-TV:s barnsligheter och oinitierade nyhetsupprapningar.
  Om varje program kodas så kan folk betala för vad de vill ha, precis som andra varor och tjänster.
  Vad skulle vi säga om att gå in i en butik för att köpa två liter mjölk, men tvingas att även betala för ett paket ägg man inte vill ha ?
  Eller att leja en snickare men tvingas betala även för en mattläggare man inte behöver ?
  Tekniskt okunniga utredare leder domstolar och politiker till okloka avgöranden.

  • Åsa

   Bra förslag! Jag har skrivit till Radiotjänst om detta med olika avgiftspaket som också kunde bli en slags marknadsundersökning över vad ”tittare” egentligen vill ha av public service, vill de ha Robinson-strunt eller vill de kanske att public service ska säkra kvalitetsdokumentärer, tv-teater och program på minoritetsspråken? Själv kan jag tänka mig att bidra till de senare trots att jag inte haft eller tittat på TV under detta millennium. Dock är jag en av de som har internet och tvångsbeskattas på helavgift för en möjlighet att ta del av ett utbud som är starkt begränsat (SVT- och SRplay), en möjlighet som jag också delar med planetens övriga internetanvändare. Åtminstone, har jag föreslagit, att man borde ha en starkt reducerad avgift för de som har internet/dator/platta. Tyvärr ligger Radiotjänst misstänksamhet om att alla ändå har en liten TV hemma som de plockar fram ur garderoben då ”Pejling”-gänget passerat. Men numera måste man ju ha en digitalbox för att kunna plugga in dumburken, som jag har förstått det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.