522 miljarder och andra viktiga saker

Den här veckan är en höjdpunktsvecka för politiknördar som jag. Jag är inte på plats i Visby men följer ändå med via nätet, radio och TV. Idag tex är det ett seminarium omkring infrastrukturen i länet. Du kan följa direktsända seminarier som region Västerbotten håller på http://regionvasterbotten.se/toppmeny/pressrum/direkt/

Om man följer med Region Västerbotten under veckan får man en bra och bred bild av vilka frågor som är viktiga för länet och hur resonemangen går kring dessa frågor i ett vidare perspektiv. Inte bara det regionala utan även det nationella och europeiska. Varje kväll är det eftersnack som även det direktsänds. Ifjol var jag lite sur å jag tyckte de var ojämställt representerat med främst vita medelålders män. Men ser att det i år varit lite mer spridda skurar av representanter i samtalen.

Radion har en egen kanal via P1 som du kan följa via en app i mobilen så du kan hänga med dagen lång. Även SVT Forum sänder direkt hela dagarna.

Just nu diskuteras Norrbotniabanan som en viktig länk för tillväxten i Europa och att det tar för lång tid i alla instanser. Trafikverket ar 522 miljarder som ska fördelas och prioriteras där resonemangen idag handlade om att riksdagen ska ha väl underbyggda beslutsunderlag och samtidigt hjälpa politiken att väga olika regioners behov. Att finna nya lösningar för att få alla projekt i hamn ligger dock utanför Trafikverkets uppdrag.

Jag kan tycka att det borde vara ett huvuduppdrag att försöka se hur man kan hitta mer pengar även utanför det av staten destinerade för att finansiera alla infrastruktursatsningar som prioriteras! Innovationer hålls ju högt i alla sammanhang, borde inte de statliga verken bli lite mer innovativa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.