Vilhelmina aktuellt i Almedalen

Igår var en av mina kompisar Sara från Vilhelmina och pratade vid ett seminarium i Almedalen kring företagande och små orters möjligheter. Hon berättade om sin roll i företagandet i Vilhelmina och vilken bild hon har av möjligheterna för små orter och företagande. En rapport släpptes samtidigt som tagits fram av ett konsultföretag, WSP. De har räknat fram att 25 000 jobb kan skapas på Sveriges 50 mest utpräglade bruksorter. Det är i små orter som jobb och tillväxt kan skapas, precis som  Sara gör i sina ambitioner som företagare.

Centerpartiet går till val på sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag där det handlar om de första tio anställda. Rätt mycket i Vilhelminamått räknat. Det presenterades även att Centerpartiet vill slopa sjuklöneveckan för små företag då det är ett stort hinder för att våga anställa, att ersättningen för de som tar emot lärlingar måste öka och att bankerna måste våga låna ut pengar även i små orter på landsbygd.

Idag fortsätter rapporter att släppas och förslag presenteras. Det är lätt att hänga med på distans då både tv och radio direktsänder hela dagarna. Det finns tex en särskild radiokanal från Almedalen för oss politik nördar via Sveriges radio och tv sänder vid SVT Forum. Så häng med du åxå..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.