Många förslag och många framgångar

Hör ska ni få en låång blogg om de framgångar mina partikamrater drivit fram i förhandlingar med de andra Allianspartierna inför den kommande budgeten. Det är roligt att följa de budgetutspel som regeringen presenterar och framförallt är det skoj att det är många goda Centerförslag som presenteras och som media skriver och pratar om.

Det vi presenterar i budget och alla de fantastiska förslag vi ska diskutera i Karlstad nästa helg då vi har stämma, kOmmer förhoppningsvis att leda till ännu bättre opinionssiffror än de som presenterats nu i september. Kan glatt konstatera att Centerpartiet går framåt i samtliga mätningar och ligger nu närmre 5% än 4% och trenden pekar uppåt. Känns gott!

Nedan kan du se en snabb lista över de budgetförslag som har Centerprofil samt fördelat dem under rubrikerna Ekonomi/företagsamhet, Miljö och Socialt. Allt för att förtydliga hållbarhetsaspekten och den så viktiga balansen mellan dessa tre.

Kort presentation BP 2014

Ekonomi och företagsamhet

Sänkta arbetsgivaravgifter för unga

Åtgärder för fler jobb i konkurrenskraftiga företag

Centerpartiet och regeringen föreslår att det införs ett avdrag vid beräkningen av arbetsgivaravgifterna för personer som arbetar med forskning och utveckling, FoU.

Fler växande företag med enklare regler

En politik för fler jobb börjar i en politik för växande företag. I dag presenterar regeringen ett reformpaket med fyra efterfrågade regelförenklingar för företag. Under de kommande fyra åren satsas 844 miljoner kronor för att göra det enklare att bedriva företag i Sverige.

1,3 miljarder för fler jobb i små och växande företag

I dag berättar näringsminister Annie Lööf om satsningar i höstens budget för att sänka kostnaderna för Sveriges företagare. Det handlar om sänkta egenavgifter, minskade kostnader för sjuklöneansvaret och bättre tillgång till kapital för att fler småföretag ska kunna växa och skapa jobb.

Miljö

Ökad satsning på lokala vattenvårdsprojekt – LOVA

Regeringen föreslår en satsning på 75 miljoner kronor årligen från och med 2014 för att stödja det lokala arbetet med åtgärder för bättre vattenkvalitet, framför allt med avseende på åtgärder mot övergödning och spridning av miljögifter från båtbottenfärger.

Miljöbilspaketet

Här hittar du mer information om det nya miljöbilspaketet

Landsbygdsprogrammet

Centerpartiet har lyckats få ett landsbygdsprogram som totalt omfattar 32,4 miljarder kronor. Det är närmare 5 miljarder mer än utgångsbudet från EU som var 27,6 miljarder kronor.

Grön investeringsfond för miljöteknikföretag på frammarsch

Regeringen ska satsa 700 miljoner på svensk miljöteknik. Det skriver näringsminister Annie Lööf och IT- och energiminister Anna-Karin Hatt på DN debatt idag. Pengarna ska gå till en grön investeringsfond som ska hjälpa miljöteknikföretag att fortsätta utvecklas.

Stärkt konkurrenskraft för Sverige, sjöfarten och basindustrin

Från den 1 januari 2015 skärps kraven på svavelhalten i marina bränslen i Östersjön och Nordsjön (SEC

Socialt

Centerpartiets krav på lärlingssystem införs

Sveriges utbildningsminister har i dag presenterat en lärlingsreform som bland annat innebär ökat ekonomiskt stöd till arbetsgivaren, kostnadsersättning till lärlingen samt en ny lag om lärlingsanställning.

Höjt fribelopp med 30 000 kronor för Sveriges studenter

Regeringen har vid ett flertal tillfällen höjt nivåerna i studiemedelssystem. Reformerna innebär att studiemedlet under 2013 uppgår till 9 776 kronor per studiemånad. Senast 2011 höjdes fribeloppet med 30 000 kronor per läsår.

Waldorfutbildning av förskollärare och lärare får statligt stöd

Regeringen föreslår att 10 miljoner kronor avsätts för 2014 för utbildning av lärare och förskollärare med waldorfinriktning och beräknar 10 miljoner kronor årligen därefter.

Ökade medel till kvinnojourerna

Regeringen stärker bidraget till organisationer som arbetar med att motverka våld mot kvinnor.

2,5 miljarder till pensionärerna

Regeringen kan i dag presentera att vi avser att genomföra en skattelättnad för landets pensionärer på 2,5 miljarder kronor. Det är 1,35 miljarder mer än den reformambition som återstod i Alliansens valmanifest. Alliansregeringen fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation med tydligt fokus på dem med de minsta ekonomiska marginalerna.

Medborgarskapsceremonier införs i alla kommuner

För att tydligare än tidigare använda medborgarskapet som ett verktyg för integration föreslår regeringen att varje kommun åläggs att en gång per år anordna en medborgarskapsceremoni.

Nyanlända invandrare ges möjlighet till utbildning på folkhögskolor

Nyanlända invandrare som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag ges möjlighet till särskilt utformade utbildningar i folkhögskolornas regi. Det kan till exempel handla om sammanhållna utbildningar som omfattar såväl sfi, samhällsorientering och vissa orienterande och arbetsförberedande insatser.

Ökade insatser mot främlingsfientlighet och intolerans

Regeringen satsar ytterligare 20 miljoner kronor 2014-2017 för att vidga arbetet med att motverka främlingsfientlighet och intolerans.

Hör gärna av dig om du vill veta mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.