Ambulans i Åsele och Knytt…

Frågan som många ställer sig idag efter den tvärvändning som Socialdemokraterna tagit i frågan om akutsjukvärden i inlandet även innebär att ambulanserna kommer tillbaka. Peter Olofsson gick igår ut i TV och gav helt nya besked. Han meddelade att han nu var beredd att flytta vårdplatserna i Dorotea tillbaka till Sjukstugan. Det som Doroteaupproret jobbat så envetet för. Men mer än sås har ingen fått veta. Det jag undrar är vem som gett order om vänster om” till landstingsledningen?
Jag är glad för att folkets vilja på något sätt ändå tas tillvara om S nu vänder om och gör om. Men det är trist att så många miljoner gått åt i att hantera frågan. Pengar som istället borde ha gått till att bygga hållbar vård.
Så om det är någon som vet, hur blir det med ambulansen i Åsele?

Erik som inatt blev pappa till mitt lilla knytt till barnbarn, kommer från Åsele och Toivos mamma då från Vilhelmina. Efter nattens kamp i förlossningsalen tror jag att de skulle ha väldigt svårt at se Åsele som boendeort om det inte skulle finnas akut sjukvård och ambulans. Så om vi tror på framtiden i inlandet så måste vi även kämpa vidare för hållbar service. Ambulans kommer som nummer 1.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.