Kyrkan! varför ska jag rösta där?

Idag är det kyrkoval, ett val som många har svårt att se varför man ska rösta och varför det ska vara partipolitik.

Jag tycker man ska rösta för att kunna påverka vad kyrkan ska syssla med och att man ska kunna påverka hur kyrkan använder sina pengar. Jag vill att kyrkan ska arbeta mer utåt och jobba med unga, barn och nya svenskars möjlighet att komma in i samhället. Att ordna jobb för ungdomar är ett bra sätt att använda min kyrkoskatt liksom jag tycker att man ska nyttja kyrktaken till att fånga solenergi.

Så jag kommer att rösta för en levande kyrka som jobbar med de frågor som är aktuella i det lokala samhället.
En annan anledning att rösta är att se till att inte Sverigedemokrater får plats i de demokratiska rummen.

2 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Är det någon större skillnad på hur partierna vill utveckla kyrkan då? Det vore intressant att höra varför det borde vara just partipolitik i kyrkan och inte bara rena personval.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.