Mobiletelefoner SKA gå att ringa med….

När operatörer lovar täckning så ska mobilen fungera. Men så är det ju ändå inte. Vi måste kunna se till att demobiloperatörerna lovar ska de åxå hålla.
Sverige är det enda landet i Europa som frigjort utrymme i luften för att ge utrymme till bredare mobilnät. Vi måste fortsätta hålla tummen i ögat för operatörerna så att de håller det de lovat. Vi ska åxå stärka konsumentens makt. Man ska inte sitta fast i länga abonnemang som låser en vid en teknik som inte håller det man lovat.
Näringsdepartementet bad PTS mäta hur nätet fungerar i landet. Det var rätt så nedslående, av de fyra stora operatörerna var det bara en enda som hade full täckning. Två av operatörerna hade bara täckning på en plats av de vi mätte. Det gör att PTS måste skärpa kraven på operatörerna och ta fram förslag på hur nätet ska byggas ut.
Jag tror ganska säkert att jag vet vilken av operatörerna det var som fungerade bäst. De är då inte de som man ser mest i TV reklamen!!!!

En kommentar

  1. Christine Svensson

    Maria, varför skriver du inte vilka du tror fungerar bäst?
    Vi vet alla hur bedrövligt det är och jag måste säga att inte är det många av de som kan och har möjlighet att påverka som verkligen gör något. Det märks då inte i alla fall. PTS tror jag sitter alldeles för hårt i operatörernas knä. När det fasta nätet lades ner här hos oss protesterade vi med namnlistor härifrån, men av det jag kunde förstå ur brevet jag fick från PTS så kunde inte de göra speciellt mycket.
    Just nu och hela sommaren har vi haft ett bedrövligt mobilnät häromkring. Har du märkt det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.