En politik för jobb och tillväxt

Budgeten för nästa år presenteras idag i riksdagen. Det har varit tuffa förhandlingar för Annie och mina kollegor i riksdagen för att få igenom de reformer som vi Centerpartister ser krävs för att få Sverige starkare och rustade att möta framtiden. Den ekonomiska tillväxten går trögt då stor del av Europa går ekonomiskt trögt. Det krävs därför att vi får bättre snurr på ekonomin så att fler får komma in i jobb.
Arbetslösheten kommer att ligga på runt 8% och ligga kvar där till slutet av 2015. Sverige går in i en period av lågkonjunktur som blir långt längre än den som var under 90 talet. Vi har sänkt statsskulden som gjort att vi trots lågkonjunktur har bra ekonomi.

Det finn s regler för hur budget ska hanteras där man har ett tak för hur stora utgifterna får vara likväl som hur stora inkomster man kan ta in. Så det är ett pusslande för att få båda sidorna att gå ihop.
Det viktiga i den här budgeten är att ge hushållen mer pengar att hantera vardagen med, att äldre får mer kvar av sin pension och att unga kommer in i jobb. Riktiga jobb och inte arbetsförmedlingsåtgärder!
Det är i företagen som jobben skapas så det är där vi måste satsa, så att små företag kan ta in en ungdom och anställa. Det blir ett enklare regelpaket, det blir inga månadsinlämningar för små företagen och det blir mindre papper att fylla i varje månad för att underlätta livet för små företag. Vi sänker även kostnaderna för företag.
Sverige satsar nu nästan 25 miljarder nästa år där det mesta går direkt till hushållen men även en hel del går till företagen för att de ska kunna skapa fler jobb.

2 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Tror du verkligen på den här budgeten? Att skattesänkningar som i huvudsak går till högre inkomsttagare ska skapa nya jobb? Vad kommer du själv att köpa för pengarna? En utlandsresa? En ny TV? En ny BMW? En ny konsumentvara tillverkad i Kina? Eller lägger du pengarna ”på hög”.

    Inget av det du köper /sparar skapar i så fall några nya jobb i Sverige!

    Sanningen är att Alliansens fem skattesänkningspaket inte har minskat arbetslösheten! Och kommer inte att göra det i framtiden hellre.

    Om däremot vi pensionärer får mer i våra börsar så kommer vi att köpa mer mat etc som ökar efterfrågan i Sverige! Men vi är väl inte fin nog att få del av detta!

  2. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Man ser det man ser och jag ser satsningar på skolan, på företagen och på omsorgen. Alla partier vill förbättra men prioriterar olika sätt att nå fram, olika sätt att finansiera och har olika analyser för sina ställningstaganden. Jag tror på att företagen är de som bäst skapar jobben, jag tror att skolan måste förnyas och jag tror att ungas jobb är ett av det viktigaste som finns just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.