Ansvar att skapa ett positivt lokalt klimat

När jag gick igenom handlingarna till kommunfullmäktige som hålls på måndag så blir jag så otroligt berörd av att socialdemokraterna drivit igenom att kommunfullmäktige än en gång ska diskutera frågan om ansvarsfrihet för 2010 års bokslut för Vilhelmina kommun. Trots att både förvaltningsrätten och kammarrätten hanterat den här frågan och i sina beslut sagt att Vilhelmina kommunfullmäktige gjorde fel. Jag tror att Vilhelminaborna genomskådat Socialdemokraterna och inser att deras sätt att jobba går tvärtemot det vi behöver i kommunen. Vi behöver samla alla krafter för att samarbeta för en positiv utveckling av Vilhelmina, skapa samarbetsanda och ett positivt klimat och få fler att vilja vara med och ta ansvar som fritidspolitiker.

Då när det begav sig så röstade Socialdemokraterna igenom att jag och Johnny Kärkkäinen inte skulle få ansvarsfrihet. Att det låg bitterhet bakom är väl inte så svårt att inse, vi hade på kort tid fått den kommunala ekonomin i balans. Det handlar ju även om att se till att de ska kunna säga i en valrörelse inför nästa års val att jag och Johnny inte kan ta ansar för den kommunala ekonomin. Nu sitter de själva i ett läge där alla kommunala verksamheter inte kan hålla sin budget. Frågan är om de tycker att det är särskilt ansvarsfullt!

Jag skullevilja veta hur mycket det här kostat Vilhelmina kommun? Pengar som skulle kunna ha använts till mer nyttiga saker än att bekosta advokater, domstolar och kommunala tjänstemän.

Vi behöver verkligen samla kraft och få fler att vilja ta ett politiskt ansvar. Vi behöver öppenhet, delaktighet, medskaparanda och framtidstro. Det är det jag kommer att vilja jobba för i kommande valrörelse. Idag är jag på jobbet i riksdagen och kan inte stå i talarstolen i Vilhelmina kommunfullmäktige. Ett jobb där jag kan driva på det positiva utvecklingsinriktade för vår landsända och förhoppningsvis gör stor nytta för en positiv utveckling för vår landsända.

2 kommentarer

  1. keka

    Har jag fattat det hela helt fel? Är det inte så att förvaltningsrätten och kammarrätten inte kan ge ansvarsfrihet och att det är enbart KF som kan det? Som jag har förstått så har de menat beslut om ej ansvarsfrihet tagits på fel grunder…..eller? Vad är det som är rätt i detta?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Helt rätt. Både rättsinstanserna har sagt att Vilhelmina kommunfullmäktige gjort fel och att ärendet måste tas om för att göra rätt. Men S vill inte bara ta om ärendet och göra rätt. De vill hålla kvar i att jag och Jonny ska dömas i deras egen domstol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.